Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑΟι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου: «Ακροβατικά» των ελληνικών CL-415...

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου: «Ακροβατικά» των ελληνικών CL-415 Canadair στη Χάιφα (vid)

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου έμεινε πραγματικά εντυπωσιασμένος από την δράση των Ελλήνων πιλότων που πετούσαν ακατάπαυστα πάνω από ισραηλινό ουρανό στην μάχη της καταπολέμησης των πυρκαγιών. Το βίντεο που θα δείτε είναι χαρακτηριστικό..Οι Ισραηλινοί έμειναν άφωνοι!

Στην ομιλία του ένας Έλληνας πιλότος, ο οποίος φορούσε ένα ισραηλινό σήμα επάνω στολή του, είπε ότι ήταν η δεύτερη φορά που είχε έρθει για την ενίσχυση των Ισραηλινών, τόνισε ότι «είμαστε φίλοι σας και είμαστε πάντα εδώ για εσάς».

canadair_israil2

Η χώρα μας συνδράμει το Ισραήλ στην προσπάθειά του για την κατάσβεση πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα, με τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415 που εδρεύουν στην 113 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Μίκρας και ένα C-130 με επιπλέον ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό.
Μάλιστα Ισραηλινοί τόνιζαν σε πηγαδάκια ότι «αφού οι Έλληνες πετυχαίνουν τέτοιες επιδόσεις με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι θα κάνουν με τα…μαχητικά»!

canadair_israil

Αυτό ανάγκασε και τον ίδιο τον Μ.Νετανιάχου να δώσει τα θερμά του συγχαρητήρια του στους Έλληνες αξιωματικούς που έκαναν την χώρα μας και πάλι να αποτελεί το επίκεντρο των ευμενών σχολίων στην ισραηλινή αεροπορική βάση Hazor.

Ο Μ.Νετανιάχου πρώην αξιωματικός του ισραηλινού στρατού έμαθε για την δράση των Ελλήνων πιλότων και έμεινε εντυπωσιασμένος από τον τρόπο που έδρασαν ρίχνοντας τα αεροσκάφη τους με μαεστρία πάνω από τις εστίες της φωτιάς για να την σβήσουν καλύτερα. Γι αυτό και ο ίδιος ευχαρίστησε του Έλληνες αξιωματικούς .

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Reuven Rivlin επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπιο Παυλόπουλο και του εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της χώρας του για την άμεση και αποτελεσματική συμβολή της Ελλάδας στην κατάσβεση των πυρκαγιών που έπληξαν τις τελευταίες ημέρες το Ισραήλ.

vd_canadair_israil

Υπενθυμίζουμε ότι πριν μερικούς μήνες, έμπειροι αξιωματικοί του Ισραηλινού στρατού είχαν ανακοινώσει «για να ακούσει η Τουρκία», ότι με πλήρη δράση της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας όλες οι τουρκικές αεροπορικές βάσεις θα «σβηστούν» από τον χάρτη μέσα σε 48 ώρες.

 

 

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ