Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΚαλαμάτα: Έντονα καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες και ζημιές σε καλλιέργειες

Καλαμάτα: Έντονα καιρικά φαινόμενα, πλημμύρες και ζημιές σε καλλιέργειες

Ελάχιστα -ευτυχώς- ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 24ωρα στη Μεσσηνία από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, με τις βροχές και τις καταιγίδες αν και ο όγκος του νερού που έπεσε στο σύνολο του νομού από το Σάββατο το απόγευμα ουσιαστικά, ήταν πολύ μεγάλος.

Για μια ακόμα φορά υπερχείλισε το ρέμα των Αγίων Θεοδώρων στη Θουρία (παρά το γεγονός πως είχε καθαριστεί μετά τις φονικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου), στον Αντικάλαμο πλημμύρισαν τρεις κατοικίες, μεγάλος όγκος νερού δημιούργησε προβλήματα στο εργοτάξιο του Μορέα στη συνοικία της Αγιάννας στην Καλαμάτα, γέμισε νερα το κλειστό γυμναστήριο της Τέντας ενώ πλημμύρισε το προαύλιο του 3ο Βρεφονηπικού Σταθμού του δήμου στο Ανατολικό Κέντρο.

Είναι ενδεικτικό επίσης το γεγονός πως -όπως ακριβώς και τον περασμένο Σεπτέμβριο- ο χείμαρος που ερχόταν από τον Ταϋγετο, κατέβαζε στο Νέδοντα σκουπίδια από τη «χωματερή» της Μαραθόλακκας, τα οποία μαζί με πέτρες και χώματα έκλεισαν για αρκετή ώρα, την Εθνική Οδό Καλαμάτας-Σπάρτης στους «Πέντε Δρόμους». Στο συγκεκριμένο σημείο παρενέβη ο δήμος με μηχανηματα του αλλά η απαράδεκτη κατάσταση που επαναλαμβάνεται συχνά, αποδεικνύει και την έκταση της περιβαλλοντικής όχλησης του Ταϋγέτου, από την εναπόθεση των σκουπιδιών στη Μαραθόλακκα.

Μικρές ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε επίσης, η χαλαζόπτωση που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα. Οι περιοχές που φαίνεται πως έχουν πληγεί περισσότερο από το φαινόμενο, είναι ο Αλμυρός, η Βέργα και τα Γιαννιτσάνικα στην Καλαμάτα, όπως και το Αβραμιού και η Βελίκα στη Μεσσήνη. Το χαλάζι έπληξε κυρίως ελαιοπερίβολα, υπαίθρια κηπευτικά και κάποια θερμοκήπια για τα οποία σήμερα οι Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης (Καλαμάτας και Κυπαρισσίας) θα είναι σε θέση να δώσουν περισσότερα στοιχεία.

Πηγή: ert.gr

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ