Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΣΠραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπετσών

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπετσών

Πραγματοποιήθηκαν (25 Νοεμβρίου 2016) παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστρατήγου ΠΣ Βασιλείου Καπέλιου, τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπετσών. Για την λειτουργία του Κλιμακίου, παραχωρήθηκε ο χώρος στον οποίο παλαιότερα στεγαζόταν η Κοργιαλένειος και Αναργύρειος Σχολή Σπετσών ενώ στελεχώνεται από 25 εθελοντές πυροσβέστες.

spetses_egkenia_py3 spetses_egkenia_py2

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης στην ομιλία του, τόνισε την σημασία της λειτουργίας μιας δομής πυροπροστασίας όπως ένα Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο σε ένα νησί αλλά και γενικότερα η σημασία της λειτουργίας δομών πολιτικής προστασίας σε όλη την νησιωτική Ελλάδα.Επισήμανε, ότι έτσι σε μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μειώνεται ο χρόνος απόκρισης κατά το αρχικό στάδιο. Στην συνέχεια, καλωσόρισε τους εθελοντές πυροσβέστες στην πυροσβεστική οικογένεια, προβάλλοντας τις αξίες του εθελοντισμού και τόνισε ότι η πολιτεία θα αναλάβει παρόμοιες πρωτοβουλίες σε όλα τα νησιά μας. Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι το Πυροσβεστικό Σώμα θα πλαισιώσει το Εθελοντικό Κλιμάκιο, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό και οργάνωση στην από κοινού αντιμετώπιση των συμβάντων.

Ο Αρχηγός ΠΣ από πλευράς του, επισήμανε ότι με την ίδρυση του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο νησί, αναβαθμίζεται η πυροπροστασία της περιοχής, ενώ οι εθελοντές που θα το στελεχώσουν θα βοηθήσουν σημαντικά το έργο των μονίμων συναδέλφων τους των όμορων Υπηρεσιών. Η Πολιτεία και το Πυροσβεστικό Σώμα, ανέφερε, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στη σύμπραξη των δυνάμεων του μόνιμου πυροσβεστικού προσωπικού, με τους εθελοντές πυροσβέστες και με την ίδρυση αυτού του Κλιμακίου αποδεικνύεται έμπρακτα η ιδιαίτερη σημασία που δίνουν στη στήριξη και διάδοση του εθελοντισμού. Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο προσωπικό του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου, εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι θα επιτελέσουν το καθήκον τους, με γενναιότητα αλλά και με ασφάλεια, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον κάθε πυροσβέστη και πυροσβέστρια αλτρουιστές, βάζοντας πολλές φορές σε δεύτερη μοίρα, τα θέλω και τις ανάγκες τους. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι όσοι ανήκουν στη μεγάλη πυροσβεστική οικογένεια, θα συνεχίσουν να ανταποκρίνονται άμεσα, συστηματικά και με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας.

Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης και ο Διοικητής Π.Υ. Ναυπλίου Πύραρχος Βασίλειος Αλεξόπουλος.

Στην τελετή παρευρέθησαν επίσης η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γεωργία Γεννιά, ο βουλευτής ΝΔ Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, χοροστάτησε ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος ως εκπρόσωπος του Πανοσιολογιότατου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Νήσων Σαρωνικού και εκπρόσωπος της Κοργιαλένειου Σχολής Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Χιώνης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του δήμου Σπετσών, Αξιωματικοί του ΠΣ, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, φορέων και συλλόγων του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου.

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ