Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΒίντεο: Εντάσεις και ρήξη δημάρχων στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα...

Βίντεο: Εντάσεις και ρήξη δημάρχων στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τα απορρίμματα

Αγεφύρωτο είναι πια το χάσμα μεταξύ της περιφερειακής αρχής και των δημοτικών αρχών σε σχέση με τα απορρίμματα. Αυτό είναι το συμπέρασμα από τα τεκταινόμενα της Τετάρτης 23 Νοεμβρίου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη γνωμοδότηση επί της ΣΜΠΕ του ΠΕΣΔΑ.

Οι δήμαρχοι οι οποίοι βρίσκονταν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης ζήτησαν τον λόγο για να τοποθετηθούν για να εισπράξουν την άρνηση του προεδρείου, του περιφερειάρχη αλλά και της πλειονότητας των συμβούλων. Ύστερα από τη μεγάλη ένταση που δημιουργήθηκε, οι δήμαρχοι αποχώρησαν από την αίθουσα φανερά απογοητευμένοι και έκαναν δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

 

Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής έκανε λόγο για «πραξικόπημα ενάντια στους αιρετούς εκλεγμένους που εκφράζουν το σύνολο της Περιφέρειας. Πρέπει να σας πούμε ότι στην πρόταση που έχουμε καταθέσει στον ΦΟΔΣΑ εκπροσωπούμε την πλειοψηφία, και αριθμητικά αλλά και ως παραγόμενο προϊόν. Δυστυχώς, με τρόπους και τερτίπια κάποιοι θέλουν να διαχωρίσουν τους πολίτες, Να φανεί ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ αιρετών α’και β’ βαθμού. Εμείς δεν θα το επιτρέψουμε αυτό. Ζητήσαμε τον λόγο να καταθέσουμε τις απόψεις μας για να ενημερωθούν οι περιφερειακοί σύμβουλοι επί των πραγματικών δεδομένων.

»Δημιούργησαν πρόβλημα αφαιρώντας τον λόγο από τους αιρετούς δημάρχους και αποφασίζουν επί μιας ΣΜΠΕ που είναι πλαστή, που δεν συνάδει με τον ΠΕΣΔΑ του ΦΟΔΣΑ. Καταγγέλλω τη διαδικασία για εμάς δεν έχει κανένα νόημα αυτή η απόφαση, όπως έχουμε δηλώσει και στον ΦΟΣΔΑ που είναι αρμόδιος, δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει»

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλής ανέφερε ότι οι δήμαρχοι ενδιαφέρονται για την προσωρινή διαχείριση που θα ακολουθήσουν, προκειμένου να στηρίξουν, όπως είπε, τη λύση του προβλήματος.
http://www.arcadiaportal.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ