Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΑΡΓΟΛΙΔΑΑΡΓΟΝΑΥΠΛΙΑΝΑΥΠΛΙΟ: Μπάχαλο η ΔΕΥΑΝ, 2 εκατομμύρια έλλειμμα το 2016, άγνωστες οι συνολικές...

ΝΑΥΠΛΙΟ: Μπάχαλο η ΔΕΥΑΝ, 2 εκατομμύρια έλλειμμα το 2016, άγνωστες οι συνολικές οφειλές – δεν γνωρίζει που χάνει η επιχείρηση 2 εκατομμύρια κυβικά νερού το χρόνο… αλλά ο δήμαρχος ατάραχος

Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων ακούστηκαν φοβερά πράγματα για την Επιxείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης του Δήμου, την γνωστή μας “αμαρτωλή” ΔΕΥΑΝ.

dimotiko_symvoulio111Το ιδιαίτερο όμως αυτή τη φορά στοιχείο είναι ότι δεν ακούστηκαν κάποιες αντιπολιτευτικές υπερβολές, αλλά τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης εστιάστηκαν σε δεκάδες στοιχεία που περιλαμβάνονται μέσα στις 254 σελίδες του Επιχειρησιακού Σχεδίου που ανέθεσε και έφτιαξε η ίδια η ΔΕΥΑΝ.

Ακούστηκαν νούμερα μεγάλα. Καταγράφηκαν 3.500 χιλιάδες μηδενικά ρολόγια. Το 25 % των ρολογιών του δήμου έχουν κατανάλωση μηδέν. Δύο εκατομμύρια κυβικά νερού χάνονται και κανένας δεν ξέρει που. Καμία προστασία δεν υπάρχει για τις πηγές στη Λέρνα.

Μόνο το 2016 τα ελλείμματα της επιχείρησης αγγίζουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης σήμερα είναι άγνωστη και κανένας δεν γνωρίζει το ακριβές ύψος των οφειλών της, που πρέπει να είναι μεταξύ 15 και 20 εκατομμυρίων. Δεν κατατέθηκε κανένα νούμερο για το ύψος των δανείων της, για τις οφειλές της για τον βιολογικό προς τον Δήμο Άργους- Μυκηνών, για τις οφειλές της προς τους προμηθευτές της…

Την ίδια στιγμή που η επιχείρηση βρίσκεται σε τέλμα ο πρόεδρος της δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ενώ ο εγωισμός του δεν του επιτρέπει να αναλάβει μεγάλο μέρος της ευθύνης. Ακούστηκε στην αίθουσα ότι η επιχείρηση έχει έλλειψη από ακόμη πενήντα (50) υπαλλήλους. Δηλαδή όπως σημείωσε ο Μπάμπης Αντωνιάδης της αντιπολίτευσης από άλλο ένα εκατομμύριο το χρόνο έλλειμμα!!!

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ