Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου, 2023
ΑρχικήΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΜΕΣΣΗΝΙΑΚαλαμάτα: Τοποθετήθηκε το σύμπλεγμα γλυπτών με την Ελλάδα που στεφανώνει τον αγωνιστή...

Καλαμάτα: Τοποθετήθηκε το σύμπλεγμα γλυπτών με την Ελλάδα που στεφανώνει τον αγωνιστή του 1821

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, η τοποθέτηση συμπλέγματος αγαλμάτων για την εθνεγερσία, δωρεάς της Καλαματιανής εικαστικού Ιολάνδης Παπαδοπούλου – Rolshausen στη γενέθλια πόλη της. Η εικαστική αυτή σύνθεση αναπαριστά την Ελλάδα να στεφανώνει τον αγωνιστή του 1821. Τα αγάλματα είναι ολόγλυφα και το σύμπλεγμα αυτό είχε μεγάλο βαθμό δυσκολίας, όσον αφορά στη δημιουργία του.

Τα θαυμάσια νέα γλυπτά, που σμίλεψε σε λευκό μάρμαρο ο γλύπτης Νίκος Ι. Γεωργίου, εγκαταστάθηκαν στη νότια απόληξη του πάρκινγκ, το οποίο βρίσκεται δίπλα στη γέφυρα που οδηγεί στην πλατεία 23ης Μαρτίου. Για την τοποθέτηση του συμπλέγματος αγαλμάτων, είχε σκυροδετηθεί κατάλληλη υποδομή. Προκειμένου, δε, να αναδεικνύεται αυτό το σπουδαίο σύμπλεγμα γλυπτών, θα πραγματοποιηθεί κατάλληλη διαμόρφωση του χώρου, μεταξύ άλλων με φυτεύσεις και εγκατάσταση φωτισμού.
Επισημαίνεται ότι το νέο σύμπλεγμα αγαλμάτων, σε συνδυασμό με το απέναντι ευρισκόμενο άγαλμα της Ελευθερίας, επίσης δωρεάς της κυρίας Παπαδοπούλου, εισάγει το διαβάτη στο μνημειακό χώρο της οδού και της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Με την ευκαιρία της τοποθέτησης του συμπλέγματος γλυπτών, ο Δήμαρχος εξέφρασε άλλη μια φορά ευχαριστίες προς την Ιολάνδη Παπαδοπούλου για τις δωρεές της προς την πόλη.

glupto_1821

 

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ