Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕντολή Εισαγγελέα για επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο χώρο του Πολυτεχνείου

Εντολή Εισαγγελέα για επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ στο χώρο του Πολυτεχνείου

Την άδειά του φαίνεται να έχει δώσει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος για επέμβαση της ΕΛΑΣ μέσα στο Πολυτεχνείο, σε περίπτωση που διαπιστωθεί η διάπραξη αυτόφωρων κακουργηματικών πράξεων, όπως άλλωστε προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία.

Προς το παρόν, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει ζητηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις η συνδρομή εισαγγελέα. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι μέχρι αυτή την ώρα η Εισαγγελία της Αθήνας δεν έχει λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση από τις πρυτανικές αρχές για διάπραξη αξιόποινων πράξεων εντός του χώρου του Πολυτεχνείου.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι ουδέποτε έχει πάει άδεια του εισαγγελέα για έφοδο μέσα στον χώρο του Πολυτεχνείου. Προσθέτουν, όμως, ότι λίγη ώρα πριν τις 20:00, έλαβαν έγγραφο από τον εισαγγελέα, που ρωτούσε για το εύρος των ζημιών που προκλήθηκαν.

Μόνο νωρίς το απόγευμα οι πρυτανικές αρχές είχαν ειδοποιήσει με ενημερωτικό σημείωμα την Εισαγγελία ότι άτομα είχαν εισέλθει εντός του Πολυτεχνείου, αλλά χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχουν διαπραχθεί βανδαλισμοί.

Πλέον, μετά τη συγκατάθεση της Εισαγγελίας Αθηνών για επέμβαση εντός του Πολυτεχνείου σε περίπτωση διάπραξη κακουργημάτων, είναι στην κρίση των αστυνομικών αρχών το τι ακριβώς θα πράξουν, εφόσον διαπιστώσουν ότι διαπράττονται τέτοια φύσεως αδικήματα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές, παρακολουθώντας τις εξελίξεις.

http://www.eleftherostypos.gr/

ΑΛΛΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

ΡΟΗ